Activiteitenkalender

In verband met de aangescherpte RIVM maatregelen ter bestrijding van het coronavirus heeft Stichting Kinderboerderij Uden besloten om alle publieksevenementen tot aan het einde van dit jaar niet door te laten gaan.

Dierendag op de Kinderboerderij

Datum: Zondag 4 oktober 2020

Op zondag 4 oktober a.s. tijdens Werelddierendag is de Kinderboerderij Uden ‘s middags van 13.30 tot 16.30 uur geopend. Vanwege de coronamaatregelen zijn er vandaag geen speciale activiteiten gepland. Iedereen is van harte welkom en de entree is gratis. Kinderboerderij Uden is gevestigd aan de Artillerieweg 3 in Uden nabij voetbalclub FC-Uden.

Sinterklaasviering bij Kinderboerderij

Datum: woensdag 2 december 2020

Woensdagmiddag 2 december 2020 kunnen kinderen van 15.00 tot 16.30 uur met hun (groot)ouders op de Udense Kinderboerderij hun eigen pietenmuts knutselen. Er is een speciaal pieten-parcours uitgezet. De kinderen kunnen onder begeleiding van enkele vrijwilligers een schoentje inkleuren en opplakken. Ook worden er cadeautjes in de schoorsteen gegooid. Iedereen is hierbij van harte welkom. De Kinderboerderij is gevestigd aan de Artillerieweg 3 in Uden, waarbij de deelname gratis is.

Lampionnenoptocht Kinderboerderij Uden

Zaterdag 12 december 2020

Zaterdag 12 december 2020 om 17.30 uur kunnen kinderen met hun ouders en grootouders meedoen aan de traditionele lampionnenoptocht op de Kinderboerderij. Leerlingen van Gitaaronderwijs Gitarando uit Uden-Boekel laten in de verwarmde serre hun mooiste kerstliedjes horen. Aansluitend gaat de Kerstman voorop in de stoet met kinderen en hun lampionnen om een rondje rond de boerderij te lopen. De rij wordt gesloten door Maria en Jozef met de ezel. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Levende kerststal Kinderboerderij Uden

Zaterdag 26 december 2020 (Tweede Kerstdag)

Op Tweede Kerstdag (zaterdag 26 december 2020) kan men van 11.00 tot 17.00 uur de traditionele levende kerststal bij de Kinderboerderij Uden bezoeken. In de houten kerststal hebben Jozef, Maria en het kindje Jezus tijdelijk onderdak gevonden. Ook levende ezels, geiten, schapen, kippen en konijnen ontbreken niet. In de verwarmde serre kan men diverse drankjes bestellen. De Kinderboerderij is gevestigd aan de Artillerieweg 3 in Uden (naast FC-Uden). Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Carnavalsmiddag Kinderboerderij Uden

Vrijdag 12 februari 2021

Kinderen die een leuke carnavalsmiddag willen beleven kunnen op vrijdagmiddag 12 februari 2021 direct na schooltijd tussen 15.00 en 16.30 uur terecht bij de Kinderboerderij Uden. De kantine is dan in carnavalssfeer omgetoverd en er worden de leukste carnavalshits gedraaid. De kinderen kunnen hun eigen masker knutselen en hebben de mogelijkheid zich te laten schminken. Tussendoor worden er leuke spelletjes gedaan. Het afgelopen jaar was er een grote opkomst, waarbij de kinderen in hun mooiste carnavalskleren en in een ongedwongen sfeer van het carnavalsfeest konden genieten. In de kantine zijn consumpties zoals hapjes en drankjes te koop. 

Lentefeest 2e Paasdag Kinderboerderij

Maandag 5 april 2021

Op Tweede Paasdag (maandag 5 april 2021) wordt het jaarlijkse Lentefeest gehouden op de Kinderboerderij Uden. Voor kinderen met hun (groot)ouders is er van alles te beleven. Bij de ingang kan men voor € 3,50 een spelletjeskaart kopen waarmee de kinderen aan alle activiteiten kunnen deelnemen. Het Lentefeest duurt van 11.00 uur tot 17.00 uur, waarbij de toegang gratis is. De Kinderboerderij is gevestigd aan de Artillerieweg 3 in Uden, nabij het sportcomplex van FC-Uden.

Kinderboerderij actief tijdens NLdoet 2021

Vrijdag 13 maart 2021

Vrijwilligers van de Udense Kinderboerderij doen vrijdag 12 maart 2021 mee met NLdoet. In dat weekend organiseert het Oranje Fonds, samen met duizenden organisaties in het land, NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Zij zet hiermee het vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit de handen uit de mouwen te steken met als doel mensen dichter bij elkaar te brengen. Het adres van de Kinderboerderij is Artillerieweg 3 in Uden. Iedereen is ’s middags van harte welkom om mee te helpen of een kijkje te komen nemen.